vineri, 30 octombrie 2009

Tricotat si crosetat

Cu vremea asta urata de afara, m-a cuprins nostalgia dupa pulovare groase, fulare pufoase si caciulite cu urechi. Mi-am amintit de copilarie, cand 75% din lucrurile pe care le purtam iarna erau tricotate de mamici si bunici. Si m-am intrebat pentru o clipa: oare mai are cineva timp de tricotat sau crosetat pentru copii, in epoca asta a vitezei? Si oare nu pierdem ceva important? Acele clipe de relaxare, cu andrelele in mana si copilul jucandu-se pe langa noi...
Apoi mi-am amintit ca mai exista astfel de femei...mi-am amintit de prietenele de pe FairiesCrochet si despre ce lucrusoare frumoase fac cu dragoste si pasiune.
Si urmatorul gand a fost: ce culoare sa-i tricotez Dariei caciulita?

miercuri, 28 octombrie 2009

Marturii pentru nunti si botezuri, din sapun natural


Un alt produs pe care il va oferi Manufactura Lorelai, pe site-ul ei, www.manufacturalorelai.ro, sunt marturiile din sapun natural. A devenit o moda, si una frumoasa, incarcata de simbolism, sa le oferim invitatilor la nunta sau la botez o marturie. In semn de multumire si de pretuire. Oferta de marturii este foarte variata, de la clasicele bombonela la ciocolata personalizata, la lumanari parfumate, si chiar la mici obiecte din cristal (pentru cei cu buzunare mai largi). Eu vin cu un produs nou pe piata romaneasca, marturii din sapun natural. Ele beneficiaza de toate priprietatile sapunului natural, si, in plus, pot fi personalizate in diferite forme, dimensiuni, culori (doar cu substante naturale) si arome(din uleiurile esentiale), la cererea voastra. Mai mult, puteti alege tipul de ambalaj, culorile, ce doriti sa scrie pe eticheta, sau puteti veni cu ideile voastre, si noi le vom pune in practica.
E un mare avantaj sa oferi marturii din sapun natural, pentru ca oaspetii chiar le vor folosi! Si se vor bucura de ele, nu le vor uita intr-un sertar!

Cum se face un pantof din pasta de zahar


Am inceput sa fac exercitii la acest capitol. Vreau sa ma perfectionez, astfel incat de Sfintii Mihail si Gavriil sa pot sa ii fac mamei mele un pantof din pasta de zahar, eventual si cu gentuta asortata, ca decor pentru tortul de ziua ei.
Toata treaba nu e foarte grea, dar este migaloasa. Oricum, recomand oricui are chef de un pic de altceva sa incerce. Desi primele rezultate nu sunt ca cele de pe internet(e si normal ssa fie asa), satisfactia este imensa!
Deci, sa incepem!
Se prepara o portie generoasa de pasta de zahar. Eu o prepar dupa reteta Adrianei de pe Culinar, pentru ca imi iese mereu. Dupa ce se ajunge la consistenta dorita(sa nu se lipeasca de maini, dar nici sa nu fie prea tare), se inveleste cu folie strech, ca sa nu se usuce in timpul lucrului.
Se printeaza schita pentru pantof de aici:http://cakecentral.com/cake-photo-81322.html
Practic, in schita avem talpa, dublura talpii, care este un pic mai mica, si fata pantofului. Partea aceea ca un dreptunghi ingust este suportul pe care vom aseza pantoful, ca sa sustina greutatea lui in timp ce se usuca tocul.
Dupa decuparea tuturor formelor, intindem o bucata de pasta de zahat pe suprafata de lucru presarata cu amidon. Pe pasta eu am pus schemele decupate, si le-am trasat conturul cu o scobitoare. Dupa care am taiat pasta cu un cutitas, cu grija.
Dupa ce decupam toate schitele din pasta de zahar (mai putin suportul, care trebuie sa fie din carton, logic!), ne apucam de asamblat. Se lipeste cu putina apa dublura talpii peste talpa propriu-zisa. In partea din fata a talpii se pune provizoriu un cocolos fe folie strech, care va sustine varful pantofului, pana se va usca si se va intari. Peste cocolos punem cu grija varful din pasta de zahar, lipindu-l de talpa cu apa (pentru partea asta eu folosesc o pensula de la librarie si o cescuta cu apa, pe care mi le pun la indemana de la inceput). Dupa ce lipim varful, punem pantoful pe suportul de carton, indoit ca in figura, si ne apucam sa facem tocul. Tocul il modelam pur si simplu din pasta de zahar, intre degete. Il rulam ca sa facem un cilindru, si apoi il subtiem la un capat, dandu-i o forma frumoasa.Atentie la inaltimea lui: trebuie sa fie de aceeasi inaltime cu suportul din carton, pentru a sustine frumos talpa. Dupa ce suntem multumite cu forma tocului, il lipim cu apa in partea din spate a pantofului, lasand cartonul de sustinere la locul lui (tocul nu este inca intarir, si nu poate sustine greutatea pantofului). Eu am introdus si un bat de frigaruie in toc, pentr a-i conferi stabilitate, dar asta e optional. Se lasa la uscat o zi, dupa care se scoate usor cocolosul de folie din varf si cartonul de sustinere de sub talpa. Si gata! Deja suntem experte, nu?
Tot ce mai ave de facut e tortul!

Cum a iesit tortul Dariei


Dupa ce am postat poze cu pisicuta din pasta de zahar, m-am gandit ca ar fi bine sa va arat si rezultatul final. Asa a iesit tortul. Imbracat in ciocolata alba, si cu decoratiunile din pasta da zahar. Am scris pe el cu colorant alimentar. A iesit destul de bine pentru o incepatoare, nu?

Ce contin sapunurile Lorelai


Pe scurt, despre ce contin sapunurile naturale Lorelai:

-uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier si samburi de struguri, fiecare special ales pentru proprietatile lui de ingrijire a pielii;

-apa distilata;

-uleiuri esentiale , utilizate de mii de ani pentru proprietatile lor binefacatoare asupra trupului si spiritului: lavanda, menta, tea-tree, roinita, eucalipt, ylang-ylang, geranium, patchouli, scortisoara si multe altele, singure sau in combinatii seducatoare;

-argila rosie si verde, cu efecte purificatoare, de curatare a porilor si usoare efecte exfoliante;

-ierburi aromatice, pentru o textura inedita si un aspect mai...altfel (fiecare sapun arata ca un cadou pe care ti-l faci tu tie insati!): levantica, galbenele, ceai verde, iarba-mare...

-alte ingrediente-surpriza, cum ar fi cafeaua, mierea, laptele, uleiul de galbenele, uleiul de musetel, catre confera un plus de ingrijire sapunului, dar si originalitate.

Fiecare reteta a fost gandita pe toate partile cu grija, calculata, incercata si testata, astfel incat produsul final sa fie o incantare pentru simturile tale(vizuale, olfactive si tactile - tot tacamul!)

ceea ce va oferim la final este...doar un sapun. Dar un sapun Lorelai. Simplu. Natural. Altfel.

Manufactura Lorelai

In curand imi voi lansa site-ul meu propriu si personal de promovare a sapunurilor naturale pe care le fabric. Adresa este www. manufacturalorelai.ro, si va invit pe toti peste o saptamana sa vedeti produse inedite pe piata romaneasca. Si prin inedit vreau sa spun mai sanatoase, mai relaxante, mai frumoase! Nu vreau sa ma laud singura, astept parerile de la voi (si bune si rele, nu ma supar! critica este constructiva!)
M-am hotarat sa vand din sapunurile mele datorita feedbackului pozitiv pe care l-am primit de la prieteni si apropiati. Si pentru ca fabricarea manuala a sapunului natural este o boala de care nu mai pot sa scap! Am o gramada de sapunuri, care de care mai tentante, si eu nu ma pot opri din fabricat. Sau ar trebui sa spun "din manufacturat"? Magazinul online se va numi exact asa, Manufactura Lorelai, pentru ca toate produsele sunt fabricate manual. Deocamdata doar sapun, dar sunt in plan si altele, cum ar fi sarurile de baie sau sampoanele. Mi-am propuas sa vand produse naturale, de calitate, la preturi accesibile. Si asa produsele naturale sunt mai scumpe, dintr-un motiv foarte simplu: chimicalele din produsele de duzina sunt foarte ieftine. Nu acelasi lucru se poate spune despre ingredientele naturale: uleiuri, uleiuri esentiale, argile, ierburi aromatice. Si, daca pretul de productie al unui sapun natural este mai ridicat, nu are rost sa-l dublez si eu cu un adaos comercial semnificativ. Nu deschid acest magazin sa ma imbogatesc, si nici sa saracesc. Il deschid ca sa fac ceva bine, sa produc ceva bun si sa ofer acest ceva si altora!

Sustin Safe Cosmetics




Din toata inima. Site-ul http://www.safecosmetics.org/ promoveaza la nivel international bunul simt in ceea ce priveste cosmeticele pe care le utilizam. Sunt atatea ingrediente chimice care nu au nici macar un test de toleranta efectuat, ingrediente care sunt introduse in cosmetice, si pe care noi le aplicam zilnic pe piele, pe fata, pe par, pe care le aplicam zilnic pe pielea copiilor nostri! Ganditi-va la reactiile unei viitoare mamici: sa imi cumpar toate lucrurile de care am nevoie pentru bebe: servetele umede, crema pentru fundulet, ulei de corp, sampon, sapun, si cate si mai cate... Si toate le folosim inca din prima zi a unui bebelus, fara sa stim exact ce contin, si care sunt efectele folosirii pe termen lung! Pielea copiilor este foarte sensibila si absoarbe imediat toate substantele si noi, mamici grijulii, cumparam produse pe care scrie "Pentru copii", sau "Baby", fara sa ne dam seama ca si ele sunt burdusite (la propriu) cu chimicale.


Eu am ales alternativa naturala, si am ales sa spun nu chimicalelor. Aceeasi alegere au facut-o si cei de pe safe Cosmetics, si o promoveaza in toata lumea. Eu sunt alaturi de ei, si va invit si pe voi sa luati atitudine!

Sapun natural







Prin iulie am dat peste Sideris, care descrie amanuntit efectele negative ale unor substante chimice din produsele cosmetice asupra sanatatii noastre. Si lista de chimicale este atat de lunga, si efectele adverse atat de... inspaimantatoare, incat am inceput sa caut alternative. Fie renuntarea la unele produse, inutile, fie inlocuirea lor cu altele naturale. Si asa am descoperit sapunul natural. Dupa multe zile si nopti de studiu, mi-am luat inima in dinti si am fabricat primul meu sapun natural. Din uleiuri, soda caustica si apa, imbogatit cu uleiuri esentiale, care i-au oferit nu doar un miros superb, ci si evidente proprietati aromoterapeutice. Au urmat multe incercari, si reusite si esecuri, si rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare. sapunurile mele naturale sunt blande cu pielea, o spala delicat, fara sa o usuce excesiv. Au o textura fina, si mirosuri divine. Am pus la punct mai multe retete, pentru toate gusturile. Nu numai ca au un efect benefic asupra pielii, te si relaxeaza, si arata si foarte bine. De cand le folosesc, sapunurile cosmetice mi se par o gluma proasta. Sapunul meu natural este fabricat manual cu multa dragoste si grija, e biodegradabil, nepoluant si fara nici un efect advers. Nu contine parabeni, ftalati, detergenti, conservanti, parfumuri si coloranti sintetici. O spal pe Daria cu el, si pielita ei ramane curata su frumoasa, fara iritatii si mancarimi. Recomand tutturor renuntarea la sapunurile cosmetice, si treberea la natural (nu neaparat la marca mea, dar nu ar strica nici asta! :))))

Decoratii din pasta de zahar


Navigand prin "Culinar" in cautare de noi retete delicioase, am dat peste un forum despre decoratiouni din pasta de zahar. O doamna foarte priceputa descria pas cu pas cum sa prepari pasta de zahar, si cum sa faci diverse decoratiuni. Totul parea destul de simplu, asa ca am plonjat in bucatarie, cu toate ingredientele si ustensilele la indemana. Bineinteles ca nu a fost asa de simplu precum preconizasem, dar, dupa mai multe incercari, au aparut si niste rezultate satisfacatoare. Asta se intampla acum un an. De atunci m-am mai perfectionat. Inca nu le-am ajuns la indemanare pe maestrele de pe Culinar, dar perseverez!


Ultima mea realizare din pasta de zahar este decorul pentru tortul Dariei, de la aniversarea de 2 ani. Am modelat o pisicuta, pentru ca este innebunita dupa "Miau-Miau".
pasta este preparata dupa reteta Adrianei de pe Culinar, si este colorata cu coloranti alimentari de la Wilton. Tortul l-am imbracat in ciocolata alba, si deasupra am lipit pisica, cu un pic de ciocolata calda. cateva floricele pe alaturi, doua lumanarele...si gata! Daria a fost incantata, si m-a pus sa reaprind lumanarile de vreo 3 ori dupa ce le-a stins, sa le mai sufle o data!

marți, 27 octombrie 2009

Obsesie sau Cum a inceput totul

Am si eu o obsesie. S-ar rezuma cam asa: Simplu. Natural. Altfel. Si incerc sa aplic filozofia asa intregii mele vieti, tuturor lucrurilor marunte din care este formata o zi. Nu vi se pare ca lumea a innebunit? Ca totul e invers fata de cum ar trebui sa fie? Oamenii se cearta ca chiorii. Traficul e imposibil, si cuvantul "plimbare" este continuat de "mergem cu masina, nu?" Mancam numai conservanti amestecati savant cu E-uri, coloranti si aromatizanti, si ambalati comercial in plasticuri. Folosim o tona de cosmetice, toate continand invariabil parabeni, ftalati, sodium lauril fosfat si alte chimicale. Si lista ar putea continua. Lumea asta ma oboseste si ma enerveaza. Si turbez la gandul ca asta este lumea in care creste fetita mea. Cum pot eu sa o apar de ea? Nu pot sa o inchid intr-un glob de sticla. Singurul lucru pe care il pot face este sa iau atitudine. Nu stiu cat voi rezolva prin asta, dar nici pasivitatea nu este o solutie. Si, in plus, sunt acolo afara si alti oameni minunati care lupta continuu impotriva dezumanizarii noastre. Lupta pentru o viata mai buna. Si pentru asta ii admir si ii respect! Si incerc sa imi aduc si eu modesta contributie...