vineri, 18 iunie 2010

Constatare

Nu te intreba de ce are nevoie lumea, intreaba-te ce te face sa vibrezi si sa te simti viu, si apoi fa exact lucrul acela. Lumea de asta are nevoie. De oameni care s-au trezit la viata.



                                                          Harold Whitman

joi, 17 iunie 2010

marți, 15 iunie 2010

miercuri, 9 iunie 2010

Tratament regal pentru picioare, in plina vara




Vara, soare, sandale romane, sandale cu tocuri inalte, platforme…e o placere sa ne gatim picioarele, sa fim frumoase, sa fim la moda. Dar, la sfarsitul unei zile toride, picioarele noastre obosite si umflate par a cantari o tona.

Toate stim rutina de ingrijire a picioarelor, si mai stim ca vara trebuie sa avem mult mai multa grija de picioarele noastre, mai ales ca…se vad din sandale.

Ceea ce nu stim toate este ca majoritatea (daca nu chiar toate) produsele de ingrijire si rasfatare a picioruselor noastre pot fi facute si acasa, la un pret mult mai redus decat cele din magazine, si, pe deasupra, naturale si sanatoase.

In mare, o runda de rasfat pentru picioare cuprinde pasii urmatori :

-o baie relaxanta, de inmuiere a picioarelor
-un scrub, pentru indepartarea celulelor moarte
-un ulei sau crema hidratante
-periodic, cand simtim nevoie, o «pufăire » cu un spray energizant.

Am adunat cateva din retetele de care este plin spatiul virtual, retete simple, facute din ingrediente pe care le gasim prin casa (poate cu exceptia uleiurilor esentiale), dar extrem de eficiente. Si pentru cele carora fabricarea unui produs cosmetic acasa aduce si un confort la nivel psihic (ca sa nu mai vorbim de nivelul buzunarului), crearea unui « mini-spa » acasa merita incercata.

Baie pentru picioare relaxanta, cu levantica

5 litri apa calda
2 picaturi ulei esential de levantica
¼ cani de sare de mare

Preparati solutia, apoi inmuiati-va picioarele timp de 15 minute, in timp ce va relaxati citind o carte sau o revista.

Scrub pentru picioare cu fulgi de ovaz

1/3 cana de fulgi de ovaz
3 lingurite ulei de masline

Amestecati ingredientele intr-un bol. Masati-va picioarele timp de cateva minute, apoi clatiti.

Scrub pentru picioare cu zahar brun

3 lingurite zahar brun
1 lingurita miere
1 lingurita suc proaspat de lamaie
1 lingurita ulei de masline

Amestecati toate ingredientele pana la obtinerea unei paste. Cu miscari circulare, masati bland picioarele. Clatiti cu apa calduta.

Scrub pentru picioare cu sare

1 cana sare de mare
½ cana apa calda
2 picaturi ulei esential de levantica sau menta sau eucalipt

Adaugati apa peste sare, cate putin. Dupa adaugarea intregii cantitati de apa, adaugati uleiul esential. Amestecul va avea consistenta unei paste. Masati cu miscari circulare. Clatiti cu apa calda.

Ulei de masaj racoritor pentru picioare

O lingura ulei de germeni de grau (sau masline, sau migdale dulci, depinde ce aveti la indemana)
12 picaturi de ulei esential de eucalipt

Combinati ingredientele intr-o sticluta inchisa la culoare (pot fi folosite sticlutele in care ati cumparat ulei esential, bine spalate si uscate). Amestecati bine. Pentru a utiliza, luati o mica cantitate in palme si masati-va picioarele, pana intra in piele. Are un placut efect racoritor.
Crema hidratanta pentru picioare

4 lingurite unt de cacao
4 lingurite ulei de masline

Topiti untul de cacao in bain-marie, apoi adaugati uleiul de masline. Turnati intr-o cutiuta goala de crema, spalata si uscata. Lasati sa se solidifice. Aplicati ca orice crema normala, masand pana la absorbtie.

Daca aveti picioarele foarte uscate, incercati urmatorul truc : aplicatia ecasta crema din abundenta pe picioare, puneti-va o pereche de sosete, peste sosete cate o punga de plastic, pe care o prindeti la glezna cu elastice de cauciuc. Inmuiati-va picioarele astfel « infofolite » intr-un lighean cu apa calda, si relaxati-va cateva minute. Crema se va absorbi rapid si complet, hidratand in profunzime pielea uscata a picioarelor.

Spray racoritor pentru picioare

O cana apa distilata
¼ cana vodka
¼ lingurite ulei esential de menta
¼ lingurita ulei esential de Tea-Tree

Amestecati bine, si turnati intr-un recipient tip spray.

Retetele sunt banale, dar efectele sunt de zile mari. Si la nivel fizic, si la nivel psihic. Si daca sesiunea de SPA este completata de liniste (sotul plimba copii), o revista sau o carte, si un Frappe, atunci este foarte posibil sa o asteptati cu nerabdare pe urmatoarea!
La final, sfatul meu (pe care nu-l cere nimeni, oricum), pentru aceste vremuri pline de stress, de criza, de stirile de la ora 5 si de cate si mai cate: bucurati-va de momentele de liniste, de relaxare, de rasfat pe care vi le oferiti; bucurati-va de momentele de singuratate; bucurati-va de momentele petrecute cu familia; bucurati-va de orice lucru marunt, caci din micile bucurii se ceraza, pas cu pas, o viata frumoasa!