joi, 5 august 2010

Uleiul vegetal - un demachiant de nadejde

Pana nu demult, habar nu aveam de conceptul de demachiere cu uleiuri vegetale. Dupa ce am aflat de el, am inceput sa il studiez, pentru ca parea interesant si promitator (un demachiant natural si gata preparat - nu imi trebuie enspe mii de ingrediente pentru el). Prezint mai jos concluziile:

1. Ce va trebuie

-un ulei natural, cu o textura usoara, potrivit pentru tipul tau de ten (samburi de struguri, migdale dulci etc.)
-un bol cu apa clocotita
-dischete demachiante

2.Cum procedati

-Aplicati cateva picaturi de ulei in palma, si masati fata cu miscari circulare, astfel incat sa intindeti uleiul pe toata fata
-Masati uleiul in piele timp de 1-2 minute
-Inmuiati o discheta demachianta in apa clocotita si tamponati-o usor pe fata (atentie: sa nu va ardeti). Stergeti cu miscari usoare excesul de ulei de la nivelul pielii.
-Repetati pasul anterior de cate ori este nevoie, pana obtineti discheta curata
-Aplicati lotiunea tonica si/sau crema hidratanta ca de obicei.

3. De ce sa ne curatam fata cu ulei (Fundamentul tehnic :)

Uleiul masat pe piele va dizolva grasimea proprie pielii, care s-a solidificat la nivelul porilor, si care contine toate impuritatile adunate peste zi. Caldura aburului/apei fierbinti din discheta demachianta ajuta de deschiderea porilor, permitand uleiului sa inglobeze si impuritatile din pori. Ca atare, fata va fi curatata de toate urmele de impuritati si machiaj.

Metoda trebuie folosita cu moderatie(o data pe zi, de preferinta seara), pentru ca prea multa caldura poate duce la uscarea excesiva a tenului. Persoanele cu pielea sensibila pot fi afectate de temperatura prea ridicata a apei fierbinti, caz in care se va folosi apa calda (cat de calda o pot suporta pe piele).

Mie personal imi place si imi prieste aceasta metoda. Am incercat mai multe "chestii' naturale pe post de demachiant, dar, pana in acest moment, uleiul ramane in topul preferintelor. Plus ca nu are un termen de valabilitate scazut si nu trebuie pastrat la rece. Mi-am turnat ulei de samburi de struguri intr-un flacon dragut, si sta cumintel in baie, langa trusa de farduri, pentru a fi folosit zilnic.

miercuri, 4 august 2010

Ce mai tare nuvela de azi

Ninu, pe blogul lui, a scris cea mai tare nuvela a zilei. Citind-o, am ras si am plans in acelasi timp, lucru cam greu de realizat in conditii normale...

Va invit sa va delectati, distrati si intristati: Reconstituire dupa fotografii...