vineri, 27 mai 2011

Pudra de matase

Va prezint cu mandrie ultima noutate dinManufactura Lorelai: Un ingredient-minune din secretele Estului misterios - Pudra de matase.

 Face minuni pentru ten, avand cateva proprietati remarcabile. Principala ei proprietate, care o face unica, este afinitatea unica de a se lega de proteinele pielii si ale parului, formand un strat protector multifunctional, care retine umiditatea naturala a pielii la nivel optim. De asemenea, este permeabila, permitand tenului sa respire, astfel incat atunci cand este utilizata in cosmetice, mentine stralucirea si structura naturala a tenului, fara sa incarce sau sa oboseasca.

Principalul component al pudrei de matase este un amestec armonios de proteine si aminoacizi, avand si un continut bogat in calciu. Aceste ingrediente sunt vitale pentru o crestere sanatoasa a celulelor pielii si parului. Al doilea component principal este o substanta denumita fibroina, care este o proteina. De asemenea, este bogata in alanina, glicina si serina, toate acestea fiind substantele de baza din care sunt create proteinele din piele de catre organism. Mai mult, matasea are proprietati anti-inflamatorii, care pot contribui la un aspect ferm al tenului. Toate aceste efecte se obtin in timp, prin utilizarea constanta a produselor continand pudra de matase, ducand la un ten de vis.

Si continuam. Proteina de matase are si alte proprietati, cum ar fi de absorbie a sebumului excesiv al pielii, fiind utilizata in produsele de ingrijire a tenului gras, de filtrare a radiatiilor ultraviolete, de incetinire a procesului de imbatranire a celulelor pielii, de reducere a pigmentarii si inrosirii tenului( prin incetinirea productiei de melanina), de regularizare a respiratiei pielii (ceea ce duce la un ten radiant).

Datorita acestor proprietati, este utilizata cu succes in creme, masti faciale, geluri anti-imbatranire, geluri contur de ochi, balsamuri de buze.



De asemenea, este foarte eficienta in formularea produselor de ingrijire a parului, sampoane, balsamuri de reparare si ingrijire. Este in special utilizata in tratamentul parului fragil si deteriorat. Prin aplicarea unui produs continand pudra de matase, parul devine moale, flexibil si stralucitor.



Procentul de utilizare recomandat este de 0.5%- 3%.

miercuri, 25 mai 2011

Desi acum nu mai fac sapunuri, sau poate tocmai de-aia, m-am gandit sa fac un sondaj de opinie, despre cea mai importanta caracteristica a unui sapun natural.
Daca aveti vreo parere despre acest subiect, va invit sa votati. Ne vom delecta impreuna in 1 iunie cu rezultatele :)

luni, 23 mai 2011

Promotia saptamanii- MiniNOIR la super-pret

In perioada 23-29 mai, va invit sa dati o raita prin Manufactura Lorelai, unde veti gasi deja faimosul NOIR in format de buzunar (50 g), la un super-pret: 6.5 RON/ bucata.

Si sa nu va fie cu suparare, stocul este limitat :)

marți, 17 mai 2011

Forme de sapun - poze edificatoare

Iata cateva poze ale formelor de sapun pe care le gasiti in Manufactura Lorelai, pentru a va edifica cu privire la marimea lor, si la calitatea detaliilor:







Pentru vizualizarea marimii sapunurilor rezultate din aceste forme, le-am fotografiat langa un sapun de 100 g.

Enjoy!

miercuri, 11 mai 2011

Ingredientele cosmetice in shop!

Astazi, 11 mai, primele ingrediente cosmetice au poposit in rafturile virtuale ale Manufacturii Lorelai. Ce-i drept, multe dintre ele au aterizat direct in coletele care le asteptau, si maine vor lua calea Postei, pentru a ajunge la cei care le-au rezervat. Asa ca rafturile mele nu sunt chiar pline...dar remediez eu situatia cat de curand :)

Pana atunci, va invit sa dati o raita prin Manufactura Lorelai, pentru a vedea noutatile. Ma laud cu cateva uleiuri esentiale, la gramaje mari, de 100 ml, numai bune pentru sapunarese, dar si cu un ulei de macadamia la un pret imbatabil, si mai ales cu o noutate pe piata noastra, formele de sapun de la Milky Way! (Multa vreme, in cariera mea de sapunareasa, am ravnit la aceste forme, visand sa creez un sapun bland pentru copii, pe care sa il torn in forme de iepuras, girafa sau hipopotam - si nu am gasit in acel moment pe nimeni care sa le aduca in Romania. Asa ca acum le aduc eu, pentru alte pasionate de sapunareala care viseaza la asa ceva. E cam tarziu pentru ziua copilului...sau nu?)

Si, pentru a imi cere scuze pentru toate comenzile de unt de shea pe care nu le-am onorat, va anunt de pe acum ca in aproximativ 2 saptamani se va reface stocul de shea (epuizat inainte de a intra in magazin :), si toate comenzile de unt de shea BIO la 500 g (46 RON) si 1 kg (78 RON) primite in perioada 11 mai-20 mai vor beneficia automat de o reucere de 5%. Asa - CADOU!

Enjoy!

luni, 9 mai 2011

In curand - forme pentru sapun

De la sfarsitul acestei saptamani puteti gasi in magazinul nostru forme diferite, pentru sapunuri si nu numai ( lotiuni de corp solide, bombe de baie etc).
Pentru inceput, oferta va fi limitata la forme pentru copii (toti cumparatorii de sapunuri naturale sunt tentati de aceste sapunuri jucause, numai bune pentru nazdravanii lor de acasa), si la forme estivale (doar se apropie vara, si trebuie sa va tentati clientii cu noutati, nu-i asa?).

Si ca sa va incit la planuri pe termen scurt si mediu, voila:

1. Forma silicon "Copii-1"  - 4 cavitati/forma, fiecare sapun rezultat avand aproximativ 56 g.
2. Forma silicon "Copii- 2"  -  4 cavitati/forma, fiecare sapun rezultat avand aproximativ 57 g.


3. Forma silicon "Seashell" - 3 cavitati/ forma, rezulta sapunuri a 132 g fiecare.
4. Forma silicon "Conch" - 4 cavitati/ forma, rezulta sapunuri a 90 g fiecare.
5. Forma silicon "Nautillus" - 3 cavitati/ forma, rezulta sapunuri a 113 g fiecare.
6. Forma silicon "Nautical" - 3 cavitati/ forma, rezulta sapunuri a 113 g fiecare.

Eu sunt innebunita dupa formele acestea, au o rezistenta foarte mare si se demuleaza perfect, astfel incat sapunul rezultat pastreaza pana la cele mai mici detalii. Am lucrat si cu forme din plastic mai ieftine, dar am avut probleme la demularea sapunurilor mari, si mi s-au crapat dupa cateva intrebuintari.

Toate formele de mai sus costa 55 RON/forma (cu 3 sau 4 cavitati, dupa caz), iar stocurile sunt limitate.
Ca si in cazul celorlalte ingrediente, rezervarile si precomenzile sosite pe mail sau telefonic inainte de introducerea formelor in shop vor avea intaietate.

Spor la treaba!

duminică, 8 mai 2011

Ideea zilei: Sampon solid cu ulei de canepa

  Uleiul de canepa este obtinut prin presarea semintelor de Cannabis Sativa, o planta originara din Asia centrala.
Calitatile uleiului de canepa:
-         este recomandat pentru pielea matura si uscata
-         contine vitaminele A, B, D si E si este bogat in acizi grasi, aminoacizi si proteine
-         este utilizat in produsele destinate ingrijirii pielii acneice sau uscate, parului uscat si deteriorat
-         este un emolient care penetreaza rapid pielea
-         mareste elasticitatea si stralucirea parului
-         protejeaza pielea de pierderea excesiva de umiditate
-         are proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si anti-aging
-         saponifica lent, si produce o spuma stabila si hidratanta in sapun.
Este indicata utilizarea acestui ulei in cantitati mici in toate bazele de cosmetice, datorita procentului mare de acizi grasi, care il fac vulnerabil rancezirii.
Tabelul de mai jos arata procentul aproximativ de acizi grasi din uleiul de canepa, precum si proprietatile pe care acestia le confera sapunurilor:
Lauric
Myristic
Palmitic
Stearic
Ricinoleic
Oleic
Linoleic
Linolenic


6
2

12
57
21
Duritate

Curatare

Spuma abundenta

Spuma abundenta


Spuma stabila


Conditionare


Mai jos o reteta de sampon solid:


Ingrediente pentru aproximativ 12 bucati de sapun a 100 g:

-ulei de masline 30% - 300g
-ulei de cocos 25%- 250 g
-ulei de ricin 5% - 50g
-ulei de palmier 30% - 300g
-ulei de canepa – 10% -100g
-apa – 380 g
-hidroxid de sodiu – 141 g

Reteta a fost gandita pentru a obtine un sapun destul de tare (Hardness=41), cu spuma redusa ca volum si fina (Bubbly=22), care curata si conditioneaza scalpul si firul de par (Cleansing=17 si Conditioning=56). A fost luat in considerare un procent de superfat de 5%, si apa ca fiind 38% din cantitatea de uleiuri.


Hardness
29 - 54
41
Cleansing
12 - 22
17
Conditioning
44 - 69
56
Bubbly
14 - 46
22
Creamy
16 - 48
28
Iodine
41 - 70
65
INS
136 - 165
148
Lauric
12
Myristic
5
Palmitic
20
Stearic
3
Ricinoleic
5
Oleic
36
Linoleic
13
Linolenic
2



Fiind un sampon solid, puteti incerca adaosul de uleiuri esentiale de rozmarin, menta sau eucalipt, pentru un  efect racoritor si o actiune antimatreata.
Va invit sa alegeti dintre variantele de mai jos: (EO = essential oil/ ulei esential)

  1.  2 parti EO Eucalipt
1 parte EO Menta
1 parte EO Cedru

  1. 8 parti EO Eucalipt
5 part Lavanda
4 parti EO Pin
3 parti EO Menta

  1. 1 parte EO Rozmarin
1 parte EO Menta

Spor la treaba!

joi, 5 mai 2011

Ideea zilei- Ulei esential de Niaouli


Niaouli este un arbore vesnic verde, originar din Australia si Noua Caledonie.
Uleiul esential de Niaouli (Melaleuca viridiflora) este obtinut prin distilare din frunze (steam distilation), avand o aroma asemanatoare cu uleiul esential de Tea-Tree, cu o nota mai puternica de camfor, si fara aroma medicinala a acestuia. Are calitati antiseptice, fiind benefic pentru sistemul respirator, infectii si taieturi. Este utilizat local pentru numeroase probleme, cum ar fi dureri, crampe, taieturi, infectii, muscaturi de insecte. Datorita proprietatilor antiseptice este o alegere buna in tratarea unor afectiuni ale pielii, precum acnee, arsuri, taieturi, fiind recomandat pentru cu precadere pentru tenul gras.

Se combina bine cu uleiuri esentiale de lavanda, pin, menta, lime, coriandru, eucalipt.

Nu este toxic sau iritant, nu cauzeaza alergii.

Uleiul esential de Niaouli poate fi utilizat in toata gama de cosmetice naturale: sapunuri, lotiuni, uleiuri de masaj, uleiuri de baie, saruri de baie, dar si in difuzoare, potpourri, si alte mijloace de aromatizare naturala a aerului.

Mai jos doua idei de utilizare.

          Sapun antiacneic cu Niaouli, Lavanda si argila verde

Transformati reteta preferata de sapun intr-un sapun cu calitati anti-acneice, prin imbogatirea bazei de sapun cu argila verde, si urmatoarea combinatie de uleiuri esentiale:3 parti Lavanda + 2 parti Niaouli. Dozajul recomandat este de (21 ml Lavanda+15 ml Niaouli) / 1 kg uleiuri folosite la fabricarea sapunului.

        Lotiune de curatare a tenului gras, cu Niaouli, Eucalipt si Sandalwood

Creati-va propria lotiune de curatare a tenului cu probleme, simpla si naturala.

      Special formulata pentru tenul cu probleme, cu pori largi si multe puncte negre, aceasta lotiune naturala curata si inchide porii fara efectele daunatoare ale alcoolului. Detoxifica, invioreaza si protejeaza tenul.

          Ingrediente: 100 ml apa de ploaie
                             2  lingurite pudra de ceai verde
                             4 ml ulei esential santal
                             12 ml ulei esential Niaouli
                             4 ml ulei esential eucalipt

Aduceti apa la fierbere, apoi infuzati ceaiul verde.
Raciti la temperatura camerei, apoi adaugati amestecul de uleiuri esentiale. Agitati si turnati in recipientul curat/sterilizat.

Se pastreaza la frigider, maxim 2 saptamani. UtTilizarea ei la temperatura de refrigerare (din frigider) ii va potenta efectul.

Incepand de saptamana viitoare, puteti gasi ulei de Niaouli aici.
Enjoy!