duminică, 30 noiembrie 2014

7 motive pentru care sa folosesti uleiurile esentiale

De ce imi plac uleiurile esentiale? Pentru ca reprezinta sanatate, energie, vitalitate, stare de bine (&more, believe me!) intr-o mica- mititica sticluta.


Iata doar 7 motive pentru care le folosesc, si pentru care le recomand tuturor:

1. Sunt naturaleUleiurile esentiale provin din surse naturale. Nu contin nici o substanta chimica nociva, si cu asta am spus tot :)

2. Uleiurile esentiale iti influenteaza starea de spirit  Spre deosebire de parfumurile  sintetice, uleiurile esentiale au impact si asupra starii de spirit, nu doar asupra simtului olfactiv. Te pot calma sau energiza, relaxa sau focusa, iti influenteaza in mod benefic emotiile si felul in care te simti. Difuzarea unui anumit ulei esential, intr-o anumita incapere, intr-un anume moment al zilei, poate creea diferenta intre o zi splendida si un dezastru.

3. Uleiurile esentiale pentru primul ajutorPentru proprietatile lor de regenerare si anti-inflamatorii, uleiurile esentiale sunt des folosite ca prim ajutor in cazul micilor afectiuni ale pielii. Un unguent natural, pe baza de unturi si uleiuri, imbogatit cu cateva picaturi de ulei de lavanda, va calma pielea afectata, si ii va grabi insanatosirea.

4. Sunt de mare ajutor in produsele de curatare a caseiEu recomand tuturor renuntarea la produsele de curatenie cumparate, care contin numeroase substante nocive, si trecea la solutii de curatenie naturale, facute acasa, din ingrediente la indemana, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, otetul alimentar, zeama de lamaie si alte cateva. Adaugati in aceste produse si cateva picaturi de ulei esential, care are rol de a omori bacteriile, in timp ce aromatizeaza spatiul natural si discret, aducand in atmosfera de acasa un "je ne sais qua" imbietor si incantator.

5. Un somn linistitVaporizarea in dormitor a unor uleiuri esentiale, cu ar fi lavanda, musetelul si chiar portocala, inainte de culcare, va favoriza un somn linistit si odihnitor. Acest obicei poate fi utilizat si in camera copiilor, pentru a-i calma si linisti inainte de culcare (stiti ce agitati pot fi micutii inainte de culcare, nu???)

6. Un parfum unic si inegalabilUtilizarea unui ulei esential, singur sau in combinatie, pe post de parfum este o experienta revelatoare. Fiind naturale, uleiurile interactioneaza cu pH-ul pielii tale si creeaza o aroma unica si inconfundabila, care nu poate fi replicata. Parfumul TAU, in adevaratul sens al cuvantului. Si nici o prietena nu il va putea copia :).

7. Elibereaza creatorul din tineAceste elixire, prin mecanisme inca nedeslusite, isi folosesc puterea subtila si se infiltreaza in subconstient. De acolo creeaza o mica magie si iti potenteaza forta interioara, claritatea si creativitatea. Sub forma de parfum de puls sau prin difuzare, uleiul potrivit poate scoate la iveala forte interioare pe care nu stiai ca le ai. Rezultatele pot fi spectaculoase!


sursa foto

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Despre dragostea de sine si aromoterapie



Am lipsit tare mult de pe-aici, a fost o perioada in care am sintit nevoia sa ma focusez pe alte prioritati. Mi-am crescut fetita, am chemat barza cu o alta minune mica, si printre picaturi am mers, incet-incet, pe drumul cunoasterii de sine. Al depasirii obstacolelor pe care le ridicam singuri in calea unei vieti implinite si pline de fericire. Mai am mult de mers, dar important este ca fac pasi in directia potrivita.

Recent, mi-am dat seama ca imi lipseste foarte mult acest blog. Sa scriu aici, sa vorbesc cu voi, despre vrute si nevrute, bune si rele. Si cum am devenit adepta zicalei: "Daca ceva nu merge, repara-l!", repar si acest neajuns, si va spun: "Bine v-am regasit! Mi-a fost tare dor de voi!"

E foarte ciudat cum este atat de greu sa ne dam seama de ceva atat de evident cum e nevoia de dragoste de sine. De aici incepe totul, iubirea pe care le-o purtam celorlalti, grija pentru familie, dedicarea si devotarea completa fata de copii, de iubit, de meserie. Ca sa putem face toate acestea, trebuie, intai de toate, sa ne iubim pe noi insine. Sa ne acceptam. Sa fin fericiti ca suntem asa cum suntem.

Eu muncesc inca la asta. La a ma iubi si la a ma aprecia. Si am constatat ca ma ajuta foart mult muzica si aromoterapia. Si asa ajung la al doilea subiect al postarii: aromoterapia.

Pentru mine este ca un fir rosu, care te poarta pe carari nebanuite. Am inceput sa lucrez cu uleiurile esentiale ca sapunareasa. Dar procesul de fabricatie al sapunului natural distrugea o parte din pretioasele elixire. Am continuat cu aplicarea principiilor aromoterapiei pentru copii, prin papusile Waldorf. Aromatizand usor lana din papusi, cu uleiuri speciale pentru copii, care calmeaza si relaxeaza, m-am simtit mai aproape de ...ceva. Ceva ce nu pot inca defini, dar care ma face fericita.

In incercarea de a-l defini pe "Ceva", am inceput sa lucrez mai mult cu uleiurile esentiale. Sa creez blenduri pentru diferite stari de spirit. Utilizam deja uleiurile pentru curatenia casei, asa ca totul a inceput ca o joaca. Care ma facea sa ma simt fericita si implinita :)

Si uite-asa am ajuns in zilele noastre :). Imi cresc fetitele, fac tot felul de experimente aromoterapeutice, si militez pentru dragostea de sine.

Va las pentru acum, sa aveti o zi minunata, si nu uitati: sunteti minunati asa cum sunteti!