marți, 16 februarie 2010

Exfolierea si sapunurile exfoliante Lorelai


Exfolierea este procesul de îndepărtare a celulelor moarte de la suprafaţa pielii. Acest lucru permite cremelor şi loţiunilor să pătrundă mai bine în piele, manifestându-şi efectele de hrănire sau hidratare.
Exfolierea este indicată nu doar pentru pielea uscată, cu aspect îmbătrânit, ci pentru toate tipurile de piele. Unele persoane preferă să folosească un produs exfoliant săptămânal, pe când altele folosesc zilnic un exfoliant delicat. Depinde doar de preferinţe, precum şi de tipul de piele - pielea sensibilă nu trebuie supusă acţiunii unui exfoliant puternic, care o va răni, agravând simptomele; se vor folosi produse delicate, cu particule fin măcinate.
Dacă preferaţi produsele naturale, lăsaţi la o parte gelurile exfoliante, şi încercaţi scruburile şi săpunurile exfoliante naturale. Scruburile au un efect intens de exfoliere, lasând pielea netedă şi strălucitoare. Săpunurile exfoliante sunt de obicei mai blânde, putând fi folosite zilnic, fără să rănească pielea.
Pentru a beneficia pe deplin de săpunurile exfoliante, trebuie să îl alegeţi pe cel care se potriveşte cel mai bine pielii. Trebuie de asemenea ţinut cont de capacitatea naturală a pielii de a se autoexfolia, astfel încât nu este bine să exageraţi prin aplicarea exfoliantului un timp mult prea îndelungat, mai ales pe pielea sensibilă a feţei.
Săpunurile naturale exfoliante conţin particule naturale, macinate fin sau grosier, care îndepărtează straturile de celule moarte, şi „lustruiesc” pielea, conferindu-i acel aspect invidiat de strălucire şi tinereţe. Aspectul dispare în timp, dacă nu se repetă exfolierea, tocmai datorită faptului că pielea este un organism viu, şi procesul de îmbătrânire al celulelor este permanent. De aceea este recomandată respectarea unui ritual de exfoliere periodic.

Ritualul de exfoliere

Pentru o experienţă plăcută şi foarte eficientă, încercaţi să staţi sub duş câteva minute înainte de a vă spăla cu un săpun exfoliant, pentru a înmuia pielea. În zonele aspre, cum ar fi coatele, călcâiele, sau în zonele care au nevoie de un masaj viguros pentru punerea în mişcare a sângelui şi reducerea celulitei, cum ar fi coapsele, nu vă zgârciţi cu aplicarea exfoliantului, dar pe pielea sensibilă a feţei şi gâtului aplicaţi delicat, cu mişcări circulare, după care clătiţi bine. Acest masaj exfoliant este un ajutor dat pielii, grăbind procesul de reconstrucţie a celulelor pielii.

Exfoliantele „Lorelai”

Gama de săpunuri „Lorelai” cuprinde în prezent trei săpunuri exfoliante, pentru diferite tipuri de piele. Le voi prezenta pe scurt mai jos, cu toate indicaţiile de utilizare, precum şi precauţiile necesare.
• Săpunul „Cafeaua Dementă” este un exfoliant puternic, care conţine particule de cafea măcinată. Cafeaua are un efect abraziv intens, eliminând celulele moarte, stimulând circulaţia sângelui şi tonificând pielea datorită cafeinei. Este recomandat în special pentru corp, fiind excelent ca un anticelulitic. Nu este recomandat persoanelor cu pielea sensibilă, putând provoca uşoare iritaţii.
• Săpunul „SPA” este un exfoliant mai blând decât precedentul, conţinând sare marină fin măcinată. Sarea marină este cunoscută pentru proprietăţile de curăţare şi detoxifiere, fiind benefică inclusiv pentru pielea cu probleme. Poate fi utilizat şi pentru pielea sensibilă, cu o frecvenţă mai redusă.
• Săpunul „Simple Care” este cel mai blând exfoliant, fiind perfect pentru pielea sensibilă, pentru faţă, pentru problemele cum ar fi dermatita sau acneea. Ingredientele-cheie sunt tărâţele, bine-cunoscute pentru efectele de îngrijire şi reparare a pielii. Săpunul îndepărtează stratul de celule moarte fără să rănească pielea, iar ceaiul de rooibos şi uleiul esenţial de bergamot utilizate completează efectul de calmare a pielii.

Cam acestea sunt, pe scurt, informaţiile despre săpunurile exfoliante „Lorelai”. Dacă aveţi chef de o experienţă inedită, sau dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre fiecare săpun, inclusiv toate ingredientele şi beneficiile fiecăruia, vizitaţi www.manufacturalorelai.ro.


Foto: Flickr

2 comentarii:

  1. Le-am incercat pe doua dintre ele si miros transet. Iar la cel cu tarate nu imi dau seama ce predomina: bergamont sau celalalt ingredient...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si mie mi se pare ca miros foarte bine. Sapunul Simple Care miroase a optimism (amestec de bergamot si portocala)

    RăspundețiȘtergere