joi, 5 mai 2011

Ideea zilei- Ulei esential de Niaouli


Niaouli este un arbore vesnic verde, originar din Australia si Noua Caledonie.
Uleiul esential de Niaouli (Melaleuca viridiflora) este obtinut prin distilare din frunze (steam distilation), avand o aroma asemanatoare cu uleiul esential de Tea-Tree, cu o nota mai puternica de camfor, si fara aroma medicinala a acestuia. Are calitati antiseptice, fiind benefic pentru sistemul respirator, infectii si taieturi. Este utilizat local pentru numeroase probleme, cum ar fi dureri, crampe, taieturi, infectii, muscaturi de insecte. Datorita proprietatilor antiseptice este o alegere buna in tratarea unor afectiuni ale pielii, precum acnee, arsuri, taieturi, fiind recomandat pentru cu precadere pentru tenul gras.

Se combina bine cu uleiuri esentiale de lavanda, pin, menta, lime, coriandru, eucalipt.

Nu este toxic sau iritant, nu cauzeaza alergii.

Uleiul esential de Niaouli poate fi utilizat in toata gama de cosmetice naturale: sapunuri, lotiuni, uleiuri de masaj, uleiuri de baie, saruri de baie, dar si in difuzoare, potpourri, si alte mijloace de aromatizare naturala a aerului.

Mai jos doua idei de utilizare.

          Sapun antiacneic cu Niaouli, Lavanda si argila verde

Transformati reteta preferata de sapun intr-un sapun cu calitati anti-acneice, prin imbogatirea bazei de sapun cu argila verde, si urmatoarea combinatie de uleiuri esentiale:3 parti Lavanda + 2 parti Niaouli. Dozajul recomandat este de (21 ml Lavanda+15 ml Niaouli) / 1 kg uleiuri folosite la fabricarea sapunului.

        Lotiune de curatare a tenului gras, cu Niaouli, Eucalipt si Sandalwood

Creati-va propria lotiune de curatare a tenului cu probleme, simpla si naturala.

      Special formulata pentru tenul cu probleme, cu pori largi si multe puncte negre, aceasta lotiune naturala curata si inchide porii fara efectele daunatoare ale alcoolului. Detoxifica, invioreaza si protejeaza tenul.

          Ingrediente: 100 ml apa de ploaie
                             2  lingurite pudra de ceai verde
                             4 ml ulei esential santal
                             12 ml ulei esential Niaouli
                             4 ml ulei esential eucalipt

Aduceti apa la fierbere, apoi infuzati ceaiul verde.
Raciti la temperatura camerei, apoi adaugati amestecul de uleiuri esentiale. Agitati si turnati in recipientul curat/sterilizat.

Se pastreaza la frigider, maxim 2 saptamani. UtTilizarea ei la temperatura de refrigerare (din frigider) ii va potenta efectul.

Incepand de saptamana viitoare, puteti gasi ulei de Niaouli aici.
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu