joi, 9 iunie 2011

Cum sa creezi o aroma perfecta

Fiecare creator de cosmetice handmade isi doreste sa isi personalizeze produsele. Unul dintre componentele “esentiale” ale oricarui produs cosmetic natural este aroma, care creaza efecte benefice atat la nivel fizic, cat si psihic (bineinteles, discutam de produsele “adevarat” naturale, care contin uleiuri esentiale, nu arome sintetice).

In general, un amestec de uleiuri esentiale trebuie sa aiba in compozitie uleiuri cu note de baza, de mijloc, si de varf. Notele de varf sunt cele care se evapora primele, si care dau prima senzatie olfactiva, cele de mijloc creeaza "inima" aromei, iar cele de baza "sustin" aroma, ii confera persistenta.

Joaca de-a aromoterapia este molipsitoare, o data intrat in acest univers este foarte greu sa te abtii de la a crea diverse combinatii. Cea mai simpla forma de testare a unei combinatii este urmatoarea : se ia un filtru de cafea si se indoaie, pentru a obtine un con, cu un varf ascutit. In acest con se picura, cu o pipeta (se poate procura de la farmacie) uleiurile esentiale care vor forma combinatia. Un bun inceput este sa picurati 3 picaturi din uleiul cu note de varf, 2 picaturi din cel cu note de mijloc si o picatura din cel cu nota de baza. Notati tot ceea ce faceti ! Se pune apoi filtrul de cafea intr-un borcan, si ce strange bine capacul. Lasati borcanul intr-un dulap si verificati-l peste o zi, peste 2 si peste 3 zile. In functie de ce a iesit, puteti continua sa adaugati uleiuri esentiale, pana atingeti aroma dorita. Nu uitati sa notati tot ce ati adaugat. Si ar fi o idee buna sa etichetati borcanul cu compozitia de uleiuri picurate pe hartie, ca sa nu va incurcati, mai ales daca faceti mai multe incercari in acelasi timp.
Distractie placuta si aromata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu