vineri, 1 iulie 2011

Crema de corp aerata - deliciu de vara

Ideea zilei de astazi este o crema de maini si corp usor de facut, pufoasa si hidratanta.
Ingrediente :

32 grame ulei de canepa
22 g unt de shea
44 g unt de babassu
1 g vitamina E (optional)
1ml ulei esential, dupa preferinta.


Se topesc unturile impreuna cu uleiul de canepa in bain-marie pana devin lichide. Aveti grija sa nu le fierbeti ! Adaugati vitamina E si uleiul esential, apoi introduceti vasul in frigider, pana amestecul incepe sa se solidifice pe margini. In acest timp pregatiti-va cutiuta/ cutiutele in care veti turna crema (spalate, sterilizate si uscate).

Scoateti vasul din frigider si bateti bine amestecul cu mixerul, setat pe viteza medie-mare. O sa fie necesare cam 10 minute de mixare, pana amestecul isi dubleaza volumul si devine pufos si aerat.

Puteti pune crema cu lingura in cutiutele pregatite, sau o puteti turna cu o punga de plastic gaurita la un capat, pentru a avea un aspect mai placut in cutie.

Este de vis, intra rapid in piele, nu raman urme grase, iar pielea se simte hidratata si dupa cateva ore. Alegeti varianta preferata de ulei esential, pentru a va bucura si de o aroma naturala, persistenta si cu efecte benefice asupra starii de spirit. Preferatul meu pentru acesta reteta este un amestec de uleiuri esentiale de musetel, lavanda si menta, in proprotii egale.
«Imbracati-va » in acest deliciu aromat si simtiti-va regine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu