duminică, 17 iulie 2011

Massage bars - hidratante, naturale si usor de preparat

Un "massage bar" este o lotiune de corp solida - adica arata ca un sapun, dar este menita sa hidrateze si sa rasfete pielea. Este din ce in ce mai des utilizata in loc de crema de maini, ulei de corp sau crema pentru coate si calcaie.  Esre 100% naturale, micuta si hidratanta. Intr-un cuvant, creeaza dependenta. Si pentru temerarele care prefera sa si-o pregateasca singure, iata cateva sfaturi si sugestii:

Reteta de baza de la care se porneste este o parte ceara de albine, o parte unt (shea, cacao, babassu etc.) si o parte ulei (migdale, jojoba, macadamia, sau orice alt ulei lichid la temperatura camerei. )

Topind si amestecand aceste ingrediente, turnandu-le in orice forme si lasandu-le la racit, obtinem un "massage bar" solid, dar care se topeste la temperatura corpului. Deci poate fi masat intre palme, incarcand palmele cu hidratantul amestec, si apoi masand corpul, sau poate fi plimbat direct pe zonele care necesita hidratare.Oricare varianta este aleasa, contactul cu pielea este un adevarat deliciu.

Retetele si combinatiile sunt nenumarate. Se pot fabrica fara uleiuri esentiale, avand mirosul pur al cerii de albine, sau cel delicios al untului de cacao. Se pot adauga amestecuri de uleiuri esentiale, obtinand  lotiuni energizante, relaxante, afrodisiace.

Iata mai jos trei variante, pentru toate gusturile:

Reteta 1: Cooling massage bar - o lotiune potrivita pentru vara, avand o cantitate mai mare de ceara de albine, pentru a fi solida in aceste zile toride, si un amestec de uleiuri esentisale cu proprietati stimulante si racoritoare:

37 g ceara de albine
33 g unt de shea
30 g ulei de samburi de struguri
10 ml ulei esential de menta
7 ml ulei esential Lemongrass

Reteta 2: Tranquility massage bar - o lotiune care va alunga stresul si oboseala unei zile lungi de munca, relaxandu-va si calmandu-va:

35 g ceara de albine
35 g unt de shea
30 g ulei de migdale dulci
9 ml ulei esential de lavanda
9 ml ulei esential neroli
2 ml ulei esential de geraniu

Reteta 3: Desire massage bar - senzual, afrodisiac, intoxicant - perfect pentru noptile pline de pasiune

30 g ceara de albine
30 g unt de cacao
30 ml ulei de jojoba
10 ml ulei de macadamia
8 ml ulei esential de santal
6 ml extract de vanilie
4 ml ulei esential de Ylang-Ylang
Care este preferata ta?


Sursa foto: Flickr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu