duminică, 30 noiembrie 2014

7 motive pentru care sa folosesti uleiurile esentiale

De ce imi plac uleiurile esentiale? Pentru ca reprezinta sanatate, energie, vitalitate, stare de bine (&more, believe me!) intr-o mica- mititica sticluta.


Iata doar 7 motive pentru care le folosesc, si pentru care le recomand tuturor:

1. Sunt naturaleUleiurile esentiale provin din surse naturale. Nu contin nici o substanta chimica nociva, si cu asta am spus tot :)

2. Uleiurile esentiale iti influenteaza starea de spirit  Spre deosebire de parfumurile  sintetice, uleiurile esentiale au impact si asupra starii de spirit, nu doar asupra simtului olfactiv. Te pot calma sau energiza, relaxa sau focusa, iti influenteaza in mod benefic emotiile si felul in care te simti. Difuzarea unui anumit ulei esential, intr-o anumita incapere, intr-un anume moment al zilei, poate creea diferenta intre o zi splendida si un dezastru.

3. Uleiurile esentiale pentru primul ajutorPentru proprietatile lor de regenerare si anti-inflamatorii, uleiurile esentiale sunt des folosite ca prim ajutor in cazul micilor afectiuni ale pielii. Un unguent natural, pe baza de unturi si uleiuri, imbogatit cu cateva picaturi de ulei de lavanda, va calma pielea afectata, si ii va grabi insanatosirea.

4. Sunt de mare ajutor in produsele de curatare a caseiEu recomand tuturor renuntarea la produsele de curatenie cumparate, care contin numeroase substante nocive, si trecea la solutii de curatenie naturale, facute acasa, din ingrediente la indemana, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, otetul alimentar, zeama de lamaie si alte cateva. Adaugati in aceste produse si cateva picaturi de ulei esential, care are rol de a omori bacteriile, in timp ce aromatizeaza spatiul natural si discret, aducand in atmosfera de acasa un "je ne sais qua" imbietor si incantator.

5. Un somn linistitVaporizarea in dormitor a unor uleiuri esentiale, cu ar fi lavanda, musetelul si chiar portocala, inainte de culcare, va favoriza un somn linistit si odihnitor. Acest obicei poate fi utilizat si in camera copiilor, pentru a-i calma si linisti inainte de culcare (stiti ce agitati pot fi micutii inainte de culcare, nu???)

6. Un parfum unic si inegalabilUtilizarea unui ulei esential, singur sau in combinatie, pe post de parfum este o experienta revelatoare. Fiind naturale, uleiurile interactioneaza cu pH-ul pielii tale si creeaza o aroma unica si inconfundabila, care nu poate fi replicata. Parfumul TAU, in adevaratul sens al cuvantului. Si nici o prietena nu il va putea copia :).

7. Elibereaza creatorul din tineAceste elixire, prin mecanisme inca nedeslusite, isi folosesc puterea subtila si se infiltreaza in subconstient. De acolo creeaza o mica magie si iti potenteaza forta interioara, claritatea si creativitatea. Sub forma de parfum de puls sau prin difuzare, uleiul potrivit poate scoate la iveala forte interioare pe care nu stiai ca le ai. Rezultatele pot fi spectaculoase!


sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu