luni, 1 decembrie 2014

Uleiul esential de menta – 7 motive pentru care il iubesc


Menta este una dintre ierburile de leac des utilizate inca in antichitate, iar uleiul esential extras din planta constituie un remediu clasic si relativ ieftin, apreciat atat de tineri cat si de batrani – cui nu-I place aroma invioratoare a mentei?


Uleiul esential de menta este bogat in menthol si menthane, compusi care ii dau acea “caldura”. Aceasta “caldura”se traduce pe piele intr-o senzatie de racoare extrem de placuta, uleiul de menta fiind un ulei anti-inflamator.

Uleiul esential de menta are multiple intrebuintari, iata mai jos doar cateva dintre ele:

1. Extra-energie – atunci cand te simti obosit si extenuat, dar mai ai ceva de facut, cere ajutorul mentei: difuzeaza ulei esential de menta in lampa de aromoterapie sau in difuzorul electric. Te va energiza imediat, si iti vei putea finaliza cu succes sarcinile. Aplica cateva picaturi pe un disc de bumbac pe care il plasezi in masina, langa gurile de ventilatie, si vei fi un sofer alert si energic.

2. Concentrare – pe langa energie, uleiul esential de menta te ajuta si sa te concentrezi. Fie prin difuzare in camera, fie prin inhalarea din sticluta sau – metoda mea preferata – cu ajutorul unui roll-on aromoterapeutic, cu ulei essential de menta – aplici pe punctele de puls, uleiul intra in piele, apoi in fluxul sangvin, si isi face treaba minunat. Si in plus vei mirosi senzational, si te vei simti la fel. J

3. Dureri de cap – desi nu este foarte cunoscut acest remediu, uleiul esential de menta face minuni in cazul durerilor de cap. Maseaza pe tample si in spatele gatului un amestec de ulei esential de menta intr-un ulei purtator (jojoba, samburi de struguri, cocos, masline….orice ulei preferi), pentru a-ti usura migrena. Sau daca ai un roll-on de care vorbeam mai sus, aplica pe aceste puncte, si apoi maseaza-te usor.

4. Probleme cu digestia – daca ti-e greata, sau esti balonat, adauga ulei de menta unui ulei purtator si maseaza-te pe burtica.

5. Raceala si gripa – maseaza-te pe piept cu ulei de menta intr-un ulei purtator. Sau roaga-ti partenerul sa-ti faca o frectie cu acest amestec. Te va racori, dar in acelasi timp va grabi vindecarea.


6. Febra musculara – un masaj cu un ulei in care ai adaugat ulei esential de menta va ajuta la decontractarea muschilor durerosi.

7. In produsele de curatenie facute in casa. Va dezinfecta suprafetele, si va lasa un miros proaspat si natural in casa.

La final, iata doua retete care contin ulei esential de menta:

 - ENERGIE! - amestec pentru lampa de aromoterapie: 
     4 picaturi de ulei esential de menta
     4 picaturi de ulei esential de portocala dulce.....si vei simti energia :)



'
- FRESH MOOD - ulei de masaj
 50 ml ulei purtator (cum ar fi uleiul de migdale dulci)
 4 picaturi ulei de menta
 4 picaturi ulei de geraniu
 10 picaturi ulei de rozmarin.

Amestecati uleiurile esentiale, apoi adaugati uleiul purtator. Agitati bine. Folositi-l pentru un masaj energizant, sau ca ulei de corp, dupa baie.

Incercati unul sau mai multe remedii cu uleiul esential de menta, va garantez ca va veti indragosti si voi de el!

Va las, pana data viitoare, 
Iubiti-va pe voi, si iubiti miresmele naturii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu