vineri, 27 mai 2011

Pudra de matase

Va prezint cu mandrie ultima noutate dinManufactura Lorelai: Un ingredient-minune din secretele Estului misterios - Pudra de matase.

 Face minuni pentru ten, avand cateva proprietati remarcabile. Principala ei proprietate, care o face unica, este afinitatea unica de a se lega de proteinele pielii si ale parului, formand un strat protector multifunctional, care retine umiditatea naturala a pielii la nivel optim. De asemenea, este permeabila, permitand tenului sa respire, astfel incat atunci cand este utilizata in cosmetice, mentine stralucirea si structura naturala a tenului, fara sa incarce sau sa oboseasca.

Principalul component al pudrei de matase este un amestec armonios de proteine si aminoacizi, avand si un continut bogat in calciu. Aceste ingrediente sunt vitale pentru o crestere sanatoasa a celulelor pielii si parului. Al doilea component principal este o substanta denumita fibroina, care este o proteina. De asemenea, este bogata in alanina, glicina si serina, toate acestea fiind substantele de baza din care sunt create proteinele din piele de catre organism. Mai mult, matasea are proprietati anti-inflamatorii, care pot contribui la un aspect ferm al tenului. Toate aceste efecte se obtin in timp, prin utilizarea constanta a produselor continand pudra de matase, ducand la un ten de vis.

Si continuam. Proteina de matase are si alte proprietati, cum ar fi de absorbie a sebumului excesiv al pielii, fiind utilizata in produsele de ingrijire a tenului gras, de filtrare a radiatiilor ultraviolete, de incetinire a procesului de imbatranire a celulelor pielii, de reducere a pigmentarii si inrosirii tenului( prin incetinirea productiei de melanina), de regularizare a respiratiei pielii (ceea ce duce la un ten radiant).

Datorita acestor proprietati, este utilizata cu succes in creme, masti faciale, geluri anti-imbatranire, geluri contur de ochi, balsamuri de buze.



De asemenea, este foarte eficienta in formularea produselor de ingrijire a parului, sampoane, balsamuri de reparare si ingrijire. Este in special utilizata in tratamentul parului fragil si deteriorat. Prin aplicarea unui produs continand pudra de matase, parul devine moale, flexibil si stralucitor.



Procentul de utilizare recomandat este de 0.5%- 3%.

4 comentarii:

  1. intrebare: intr-un sapun/sampon solid cate grame sunt necesare pentru efect optim.

    Luthelo

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un sampon solid, eu nu recomand folosirea ei, deoarece temperaturile de saponificare vor degrada majoritatea aminoacizilor si proteinelor din pudra de matase, facand efectul egal cu zero.
    Pentru a obtine un sampon solid cu pudra de matase, singura sansa este rebatch-ul. Mult de munca. Rezultate spectaculoase de ingrijire a parului :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru un par care se ingrasa destul de repede ar fi util sa o folosesc? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, este recomandata atat pentru tenul gras, cat si pentru un par gras sau cu tendinta de ingrasare.

    RăspundețiȘtergere