luni, 2 noiembrie 2009

Ingredientele sub lupa-Propylene glycol si BHT


Propylene Glycol este un derivat din petrol care actionează ca solvent, surfactant şi agent de umezire. Poate penetra cu uşurinţă pielea şi poate slăbi structura proteică şi celulară. Iniţial era utilizat ca ca un lichid hidraulic şi ca un agent anti-ingheţare, dar ulterior a fost introdus şi în industria cosmetică, ca un agent umectant, datorită preţului redus. Fişa tehnică de securitate avertizează utilizatorii să evite contactul cu pielea a propylene glycolului, deoarece acesta poate provoca iritaţii puternice, precum şi deteriorarea funcţiilor rinichilor şi ficatului.
Din nefericire, propylene glycolul este des utilizat în:
-produse de machiaj, şampon, deodorant, spuma de păr, rimel, săpun, creme de corp, spumant de baie, balsam de păr, after shave, şerveţele umede pentru copii...deci cam în TOATE produsele pe care le utilizăm...Ar trebui să ne punem un semn de întrebare...

Butylated hydroxytoluene (BHT),cunoscut şi ca butylhydroxytoluene, este un compus organic lipofilic (solubil în grăsimi), care este utilizat mai ales ca şi antioxidant în industria alimentară (E 321), în cosmetice, produse farmaceutice, industria cauciucului.
Efecte adverse:
-iritant pentru piele şi ochi;
-poate cauza dureri de cap, ameţeli, confuzii şi stări de leşin;
-poate afecta ficatul;
-poate afecta dezvoltarea normală a fătului.
Unele studii au arătat că 13% din BHT este absorbit prin piele, lucru care ar trebui să ne pună pe ganduri în ceea ce priveşte utilizarea produselor care îl conţin ca ingredient.

Sideris, pe blogul ei, a dat mai multe detalii despre efectele adverse ale Propylene glycolului şi ale BHT-ului, aşa ca pentru informaţii mai detaliate faceţi-i o vizită

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu