duminică, 18 ianuarie 2015

DIY - ulei hidratant de corp cu efect de incalzire, pentru vremea rece de afara

E iarna si ne place, dar vremea rece poate avea efecte neplacute asupra pielii noastre. Si uneori frigul parca iti patrunde pana in oase, si te trezesti visand mereu la o baie fierbinte si un ceai aromat, pentru a te incalzi. 
In aceste momente nu strica nici un ajutor in plus, iar uleiurile esentiale potrivite pot face minuni, atat pentru pielea nostra greu incercata, cat si pentru starea de spirit. 

Rasfatati-va un ulei de corp care nu doar va va hidrata, ci va va si incalzi, si pe care vi-l puteti prepara singure. O combinatie de uleiuri esentiale care ajuta circulatia si stimuleaza fluxul energetic prin corp, intr-o baza hranitoare de ulei de jojoba, iti poate transforma starea de spirit, si te vei simti din nou minunat!

Vei avea nevoie de un recipient de 30 ml, cu capac. Eu personal prefer ca uleiurile de corp sa le torn in sticlute cu pulverizator, pentru o aplicare usoara ( nu suport cand toata sticluta devine uleioasa, pe masura ce torn ulei in palme si il aplic pe corp...). Si realizam amestecul direct in acest recipient.

Ce elixire folosim:
-30 ml ulei de jojoba
-5 picaturi ulei esential de portocala
-3 picaturi ulei de piper negru
-3 picaturi ulei esential de lavanda
-2 picaturi ulei esential de cardamom.

Toarna uleiul de jojoba in recipient, apoi picura pe rand uleiurile esentiale, fie cu ajutorul capacului cu picurator al sticlutelor, fie cu o pipeta ( a doua varianta e mai convenabila, deoarece prin capacul cu picurator iti pot scapa mai multe picaturi decat planificat...-dar nici asta nu o problema. Doar asigura-te ca nu iti scapa cu mult mai multe picaturi, pentru ca uleiul de corp sa nu devina pra concentrat). Inchide capacul recipientului si amesteca bine.

Si gata! Avem o minunatie de ulei de corp, hidratant, incalzitor, energizant, numai bun de a ne rasfata din cap pana in picioare!

Uleiurile esentiale de piper si cardamom au efect de incalzire, ajutand circulatia sangvina si reducand spasmele musculare ( si nu mai tremuram de frig :), iar combinate creaza o sinergie care potenteaza efectele fiecaruia dintre ele. Uleiurile de lavanda si portocale sunt relaxante si aducatoare de buna-dispozitie, astfel amestecul rezultat are toate ingredientele unui succes de iarna garantat.

Pe langa efectul hidratant si incalzitor, acest ulei de corp mai are cateva beneficii: ajuta la prevenirea racelilor si usureaza respiratia. Folositi-l zilnic, pentru a tine raceala la distanta. Si daca totusi va pricopsiti cu vreo gripa afurisita, va va usura simptomele neplacute. Faceti o baie fierbine, cu sare, si apoi masati-va intreg corpul cu acest ulei. Va veti simti mult mai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu