marți, 13 ianuarie 2015

Precautii referitoare la uleiurile esentiale


Inainte de a ne aventura in aromoterapie, este bine sa cunoastem precautiile referitoare la uleiurile esentiale. Acestea sunt extracte foarte concentrate din plante, si trebuie lucrat cu ele cu precautie.

Asadar:

1.  Nu utilizati uleiurile esentiale in timpul sarcinii. Exista si cateva uleiuri esentiale care pot fi utilizate cu precautie in timpul sarcinii, dar daca tineti neaparat sa o faceti, studiati cu atentie fiecare ulei inainte de utilizare, pentru a va asigura ca nu cauzeaza probleme.

2. Nu utilizati uleiurile nediluate direct pe piele, niciodata. Pot cauza reactii alergice.

3. Daca aveti tensiunea ridicata, nu utilizati: rozmarin, salvie, cimbru. Aceste uleiuri sunt cunoscute ca ridicand presiunea sangvina.

4. Uleuri fototoxice - nu utilizati pe piele inainte de expunere la soare ( nici diluate): majoritatea uleiurilor de citrice, angelica, bergamot, lemon verbena.

5. Cititi cu atentie prospectul fiecarui ulei esential, inainte de utilizare.

6. Nu lasati la indemana copiilor.

7. Tineti departe de sursele de foc sau caldura (uleiurile esentiale sunt inflamabile).

8. Nu le ingerati.

9. Tineti-le departe de nas, ochi, gura.

10. Sa nu presupuneti niciodata ca uleiul esential are aceleasi proprietati ca planta din care este extras.

11. Daca aveti probleme cu inima, rinichii, epilepsie sau orice alta problema medicala severa, consultati un medic inainte de utilizarea uleiurilor esentiale.

12. Intotdeauna efecuati un test de sensibilitate al uleiului esential diluat; aplicati uleiul diluat la incheietura bratului; daca apar semne de iritatie sau inrosire, nu utilizati uleiul respectiv.

Daca avem grija si tinem cont de aceste sfaturi, putem sa ne bucuram fara probleme de aromoterapie.
Zi inmiresmata va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu