luni, 2 februarie 2015

Arcadia, sau plimbarea in taramul lui Pan

Termenul Arcadia se refera la o viziune pastorala, a armoniei cu natura, fiind derivat de la provincia greceasca cu acelasi nume. Arcadia este asociata cu splendoarea mareata a naturii, cu un mod de trai edenic, intr-o lume idilica si poetica. In mitologia greceasa era taramul zeului Pan, o salbaticie virgina locuita de driade, nimfe si alte spirite ale naturii, neatinsa de civilizatie.

Sursa foto

Aceasta armonie cu natura si acest mod idilic de viata au fost primele surse de inspiratie care au stat la baza crearii parfumului botanic Arcadia.

A doua sursa de inspiratie a fost aroma divina a florilor de portocal amar (Neroli). Mireasma alba-florala, usor dulce, usor citrica, te invaluie ca o mangaiere tandra, te transpune pe acele meleaguri de vis. E ca o evadare din cotidian, intr-un spatiu doar al tau, unde te umpli de energie pozitiva si de pace.


Parfumul Arcadia este intruchiparea salbaticiei neatinse a unui taram indepartat, cu note citrice, florale si o tenta de miere, care te face instant sa te simti bine. Un parfum floral-citric, in care aroma de neroli iti aduce pace si armonie, indepartand stresul si anxietatea. Note vesele de grapefruit se ghicesc impletite cu citricele din neroli,  toate sustinute matern de tonuri paduroase de cedru, care ancoreaza aroma parfumului, facandu-l sa dainuie pe piele.



Uleiurile esentiale au fost combinate intr-o sinergie anti-stres, care indeparteaza temerile si anxietatea. Aerul pur al Arcadiei iti readuce echilibrul, intocmai ca o plimbare prin livezile de portocali.

Uleiul esential de neroli: (Citrus aurantium amara flower oil) – aroma florala, citrica, dulce si exotica este binecunoscuta pentru efectul antistres, aducator de armonie interioara si pace.

Uleiul esential de cedru: (Cedrus atlantica bark oil)- o aroma bogata, de padure, care confera radacini, calmand in acelasi timp. Un ulei indispensabil in timpuri de haos, cand este nevoie de meditatie, calm si un sentiment ca apartii unui loc.


Uleiul esential de grapefruit: (Citrus paradisi) inviorant si datator de buna-dispozitie, indeparteaza nervozitatea si depresia. De asemenea, creste increderea  in sine. Un studiu a aratat ca femeile care purtau parfum de grapefruit pareau mai tinere si mai atragatoare :).

Sinergia de uleiuri esentiale este diluata intr-o baza de ulei de jojoba, pentru a obtine un parfum de puls perfect. Aplicati-l la incheietura mainii si dupa ureche, sau in zona pieptului si la tample, inspirati adanc, si pasiti in tinutul misterios al....
                                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu